23 Mart 2020 Pazartesi

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR


Geçtiğimiz günlerde sağlık çalışanlarına teşekkür adına gece saat 21:00 de alkışlama kampanyası başladı, kim neye göre değerlendiriyor bilmiyorum ancak bu konuda da söylenecek çok söz var.

Önce şunda fikir birliği yapmak lazım, her meslek mensubunun iyisi var, kötüsü var, şöyle söylemek lazım belkide, her meslek mensuplarından mesleğini iyi yada kötü icra edeni olduğu gibi, mesleğini iyi yada kötü niyetle icra edeni var.

Elbette sağlık çok önemli “ Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” diyor Atatürk. İnsanlar pekala biliyorlar ki tabiatın / yaradanın / evrensel zekanın insana bahşettiği en büyük zenginlik önce sağlık, daha sonra akıldır, zira akıllıda olsanız sağlık yerinde değilse pek işinize yaramaz.  

Bu arada bu sağlıkçıların dünyaya gelmesine neden olan anne ve babaları, bunları eğiten ve yetiştiren öğretmenleri, bu insanların rahat çalışıp öğrenebilmeleri için yaşadıkları binaları yapan müteahhit/mühendis vb., bu yapılmış binalar için yol ve alt yapı yapan kuruluşları, bunların oluşması için bedeli karşılığı da olsa emek sarfedip çalışan ameleleri,  meslekleklerin  daha iyi icra edebilmeleri için çeşitli alet vb. lerini icad edip oluşturanları, faydalı ürün yapan kuruluşları ve bunların dağıtımını yapan toptancı, marketçi ve eczacıları, sistemin iyi islemesi için kuralları uygulayan iç ve dış emniyet görevlilerini, hasılı biri olmadan diğerinin olamayacağı çok aşikar olan bu sistemde/durumda aslında mesleğini iyi başaran, iyi niyetle yapan her insanı taltif etmeliyiz.

İcad edilmiş son model binek otomobil üzerinde hakkı olan,  tekerleği icad eden ilk insanın hakkı gibi, insanların mesleksel anlamda birbiri üzerinde hakkı vardır.

Yani, sadece sağlık üzerine  ve sağlıklılığımız için mücadele eden insanları değil, mesleğini severek yapan, o mesleğin gelişimi için çaba sarfeden yeri geldiği vakit insan üstü efor sarfeden her meslek  çalışanlarını taltif etmeliyiz, ama bu sadece kuru bir alkış olmamalı,sade bir kuru alkış şov yapmaktan öteye gitmez, gerek teşvik etmek, gerekse gerçekten hakettiği için bunun birde maddi karşılığı olmalı, hepsini aynı kefeye koymadan performansa göre bir karşılık verilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder