1 Aralık 2017 Cuma

DERLEMELER ÖZETİ

Yolunu bilirseniz günümüzde her konuda bilgiye erişmek çok kolay, ben hazreti internet diyorum her kesin bildiği bu bilgi kaynağına, bir konu aratıyorsunuz, bakıyorsunuz binlerle milyon arasında sonuç, açıklama, çoğu birbirinden kopyalanmış ve yeni başlıklarla kaydedilmiş bilgiler, yada birbirine çok yakın bilgiler,  nasıl olursa olsun bilgi bilgidir dememek lazım, bilgi kirliği (yanlış ve doğru olmayan bilgi ) önemsenmeyecek bir şey değil, tam tersi çok önemsenmeli bence. Bilirsiniz, “İnsanı, yarım doktor candan , yarım imam dinden eder” derler, ben buna çok inanırım, Eksik ve yanlış bilgi ile yola çıkmak, denizde bozuk pusulayla yolculuk etmek gibidir, yanlış yere vardığınızda iş işten geçmiştir, asla zamanında hedefe ulaşamazsınız.

Bu açıklamalarım, bir meslek öğrenip o meslek aracılığı ile geçimini temin etmek adına, uzun ve yorucu bir süreci yaşayıp, sonunda konularında uzmanlık derecesinde bilgi sahibi olanlara değil,  kendi uzmanlık alanı yada mesleki konularının dışında merak ettiği herhangi bir konuda bilgi sahibi olmak isteyenleredir. Bilgiyi ya uzmanından öğreneceksiniz ki bu çok pahalı bir yoldur, zaman ve paranız yetmeyebilir, basit bir konuda kanuni bir bilgi öğrenmek isteseniz avukata gidersiniz, avukat ofis girişinin en göze batan yerinde “DANIŞMAK ÜCRETE TABİDİR” yazan bir tabela ile rastlaşırsınız, yada günümüzde ( Allah icad edenlerden razı olsun ) en ucuz ve en kolay şekilde kendisine erişilebilen bilgiyi internetten edinebilirsiniz. Ancak başında da belirttiğim gibi, çok fazla, birbirine çok yakın yada birbirinden kopyalanmış, çoğunun başlangıç noktası bile kaybolmuş, kim tarafından ortaya çıkartılmış belli olmayan anonimleşmiş bilgiler.

Son günlerde bende derin merak uyandıran ses frekansları, frekansları etkileyen yada frekansların etkilediği şeyler ile ilgili  yerli yabancı farklı kaynaklardan  yazıları bilinen bilimselliklerine en uygun şekilde paylaşmaya çalışıyorum.

Doğru hedefe ulaşmak, doğru bilgiyi bulmak ve paylaşmak adına bu tür durumlarda yapılması gereken seçeneklerin karşılaştırılmasıdır yaklaşımıyla, öğrenmek ve paylaşmak istediğim konu ile ilgili birden fazla olan açıklamaları önce kendi akıl süzgecimden geçirip, akla uygun olduğuna kanaat ettiklerimi bloğumda paylaşıyorum. Bloğumda bu farklı bilgileri paylaşırken kaynak belirtmemin en büyük nedeni, kaynakta paylaşımda bulunmuşların emeğine saygı, yeni öğrenmek isteyenlere elden geldiğince doğru kaynak oluşturmaktır, okuyanlar isterlerse o konu ile ilgili direk o kaynağa gidebilirler / gitsinler.
Ve aşağıda şimdiye kadarki yayınladığım derlemelerin özeti ;

DERLEME BAŞLIKLARI

KAYNAKLAR
FREKANSLAR (TİTREŞİMLER) VE HAYATIMIZA ETKİLERİ (DERLEME)  /  24 KASIM 2017 CUMA





SİMATİK / DERLEME – 26 KASIM 2017 PAZAR




BEYİN ÇALIŞMA DALGALARI VE FREKANS ARALIKLARI / DERLEME -26 KASIM 2017 PAZAR

SES FREKANSLARI VE DUYGULAR ( DERLEME - 28 KASIM 2017 SALI

http://horozz.net/ses-frekanslari-ve-duygular.html)

 


ÇAKRA NEDİR ? (DERLEME ) - 28 KASIM 2017 SALI



SOLFEJ SKALASI (DERLEME ) - 28 KASIM 2017 SALI

-

https://hayatinisaretdili.com/solfeggio-skalasi/





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder